Tabăra Lions Quest la Băiţa – HD – ziua I

Tabăra Lions Quest la Băiţa – judeţul Hunedoara
Ȋn lunile august-septembrie a.c., se vor organiza, în România, 4 tabere de zi Lions Quest: la Fălticeni (Suceava), Ilişua (Bistriţa Năsăud), Băiţa (Hunedoara) și Mădăraş (Harghita). Ȋn fiecare tabără vor participa între 25-40 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial (trei sau patru grupe de câte 10 elevi).
Activităţile Lions Quest din cele trei zile de tabără sunt coordonate de către consilierii de tabără: formatorii LQ, profesorii care au participat la seminariile LQ şi psihologi şcolari. Cluburile Lions din Suceava, Bistriţa, Deva şi Miercurea Ciuc, în parteneriat cu unităţile de învăţământ preuniversitar, asigură spaţiile şi materialele necesare desfăşurării activităţilor, masa de prânz pentru participanţi precum şi transportul acestora, dacă este cazul.
Astăzi- 17 august, la Băiţa, în judeţul Hunedoara, a demarat prima tabără Lions Quest, cu sprijinul Clubului Lions Deva Sarmizegetusa şi al Ṣcolii Gimnaziale din localitatea Băiţa. Cei 36 de copii aflaţi în tabăra de zi provin din localităţile Ormindea, Băiţa, Sălişte, Hărţăgani, Câinelul de Sus, Trestia, Crăciuneşti şi Fizeş.
Tabăra Lions Quest care are loc în aceste zile la Băiţa este un loc în care copiii pot învăța despre ei înșiși, despre lumea din jur și despre cum să interacționeze cu ceilalți. Tabăra este o oportunitate excelentă pentru învățarea emoțională și socială, fie prin activități de echipă, responsabilități de tabără sau interacțiuni cu alți copii/tineri, precum şi cu consilierii de tabără.
Activităţile sunt proiectate pentru a crea un mediu de susținere care să contribuie la furnizarea unui context semnificativ pentru gânduri și sentimente, astfel încât copiii să poată vedea și dezvolta abilități de reglare emoțională și tehnici de autogestionare a emoţiilor.
Strategiile de adaptare, citirea emoțiilor, rezolvarea conflictelor, empatizarea cu ceilalți, independența și cultivarea relațiilor pozitive sunt abilități importante pe care nu numai că le putem modela în cadrul activităţilor cu copiii/tinerii în tabăra Lions Quest, dar îi putem ajuta pe aceştia să le practice în fiecare zi. Fiecare activitate din tabără este o oportunitate pentru învățarea emoțională socială.
Tabăra Lions Quest oferă numeroase activități de consiliere psihologică,dar şi de team building, care permit copiilor/tinerilor să se dezvolte socio-emoţional și să îi ajute pe ceilalți să se dezvolte împreună cu ei. De la sporturi de echipă la picturi murale de artă și la servicii de autogospodările în sala de mese, tabăra Lions Quest este locul care alimentează învățarea emoțională socială.
Mulţumim conducerii Ṣcolii Gimnaziale din localitatea Băiţa, consilierilor de tabără, membrilor Clubului Lions Deva Sarmizegetusa şi voluntarilor Lions, care, cu toții, contribuie la buna desfăşurare a activităţilor !
Delimiter
Delimiter