Tabăra Lions Quest la Băiţa – HD – ziua II

Tabăra Lions Quest la Băiţa
Ziua a 2-a: Explorarea şi gestionarea emoţiilor
Copiii au participat astăzi la activităţi creative, activităţi sportive şi de consiliere psihologică.
Activităţile desfăşurate au reprezentat experiențe emoționale. Materialele artistice create de copii, ne-au arătat modul în care aceştia văd şi înţeleg lumea ce îi înconjoară. Modelarea lutului sau decorarea unor obiecte au efecte benefice asupra ameliorării problemelor de comportament, inclusiv în zone care țin de comunicare, flexibilitate și imaginea de sine. Limbajul vizual și simbolic – pictura şi modelajul în lut, le-au oferit copiilor ocazia de a procesa lumea și emoțiile lor într-un mod plăcut, deschis, flexibil, complex și senzorial. Activităţile sportive – tir cu arcul, badminton, fotbal, le-au insuflat participanţilor la tabăra Lions Quest, încrederea în sine și i-a determinat să comunice cât mai deschis și mai eficient, să-și învingă timiditatea.
Astăzi, prin activităţile din tabără, am creat un mediu sigur de petrecere a timpului liber, ajutându-i pe copii să-și identifice temerile și să lupte contra lor, să își exteriorizeze sentimentele și să își îmbunătățească creativitatea.
Pe lângă dezvoltare socio-emoțională, astăzi am avut parte și de distracție și voie bună.
Ieri, la Băiţa, în judeţul Hunedoara, a demarat prima tabără Lions Quest din România, cu sprijinul Clubului Lions Deva Sarmizegetusa şi al Ṣcolii Gimnaziale din localitatea Băiţa. Cei 36 de copii aflaţi în tabăra de zi provin din localităţile Ormindea, Băiţa, Sălişte, Hărţăgani, Câinelul de Sus, Trestia, Crăciuneşti şi Fizeş.
Mulţumim conducerii Ṣcolii Gimnaziale din localitatea Băiţa, consilierilor de tabără, membrilor Clubului Lions Deva Sarmizegetusa şi voluntarilor Lions, care, cu toții, contribuie la buna desfăşurare a activităţilor !
Delimiter
Delimiter