Tabăra Lions Quest la Băiţa – HD – ziua III

Elevii Ṣcolii Gimnaziale Băiţa – judeţul Hunedoara s-au bucurat de trei zile memorabile !
În perioada 17-19 august a.c., a avut loc în localitatea Băița, „Tabăra Lions Quest”, timp în care, cei 37 de elevi din învățământul primar și gimnazial, s-au bucurat de activități de dezvoltare socio-emoţională dar şi de multe activităţi recreative.
Evenimentul este primul dintr-o serie de 4 tabere Lions Quest care au loc în această perioadă în România: Fălticeni (Suceava), Ilişua (Bistriţa Năsăud), Băiţa (Hunedoara) și Mădăraş (Harghita).
Astăzi a fost ultima zi de tabără la Băiţa. Programul a fost foarte încărcat, dar cu toate acestea, copiii nu au resimțit oboseala, ci s-au bucurat din plin de toate activitățile propuse, implicându-se cu multă dăruire și energie: ateliere Lions Quest, activităţile sportive, modelarea lutului, confecţii din piele, jocurile în aer liber, festivitatea de premiere.
Tabăra Lions Quest şi-a propus, utilizând tehnicile de învăţare socio-emoţională, crearea unei alternative de petrecere a timpului liber în mod educativ și activ pentru copiii participanți, prin jocuri, ateliere de dezvoltare a abilităților personale, sport, comunicare, lucru în echipă, bucuria naturii, combaterea marginalizării și izolării sociale a copiilor din mediul rural, promovarea educației nonformale în mediul rural, consiliere psihologică.
Feedback-ul din partea copiilor, dar și a părinților, a fost unul pozitiv. Copiii s-au bucurat de jocuri, de faptul că au învățat să lucreze în echipă, să fie responsabili, să se accepte reciproc.
Tabăra de zi a fost un proiect benefic, de dezvoltare socio-emoţională, care s-a desfăşurat după obiectivele şi regulile programului Lions Quest. Jocurile și nenumăratele activități recreative, educative sau sportive i-au făcut pe o parte dintre copiii participanți să uite de problemele sau lipsurile din familie și să se bucure de copilărie alături de ceilalți copii din comunitate, învățând astfel un lucru esential – lucrul în echipă, dar punând și cărămizi importante la baza dezvoltării lor socio-emoţionale.
Realizarea unei tabere necesită mult efort fizic, psihic şi organizatoric pentru coordonatori, însă zâmbetele copiilor şi îmbrățișările lor pline de recunoștință ne motivează să continuăm!
Se cuvine să mulţumim voluntarilor Lions, membrilor Clubului Lions Deva Sarmizegetusa, conducerii Ṣcolii Gimnaziale Băiţa si sponsorilor care au făcut posibilă desfăşurarea acestei tabere Lions Quest.
Delimiter
Delimiter