Tabăra Lions Quest la Fălticeni – SV

ei 57 de elevi din învățământul primar și gimnazial, s-au bucurat de activități de dezvoltare socio-emoţională dar şi de multe activităţi recreative.
Evenimentul face parte dintr-o serie de 4 tabere Lions Quest care au loc în această perioadă în România: Fălticeni (Suceava), Ilişua (Bistriţa Năsăud), Băiţa (Hunedoara) și Mădăraş (Harghita) şi s-a desfăşurat după obiectivele, regulile şi principiile programului de învăţare socio-emoţională – Lions Quest, finanţat de Fundaţia Internaţională a Cluburilor Lions.
Cele trei zile de tabără au fost dedicate invăţării socio-emoţionale deoarece, un copil cu astfel de abilităţi are succes în cinci domenii de bază : auto-conștientizare, auto-gestionare, conștientizare socială, abilități de relaționare și luarea deciziilor responsabile.
Programul taberei a fost foarte încărcat, dar cu toate acestea, copiii nu au resimțit oboseala. Participanţii s-au bucurat din plin de toate activitățile propuse, implicându-se cu multă dăruire și energie în realizarea acestora.
Utilizând tehnicile de învăţare socio-emoţională, coordonatorii taberei şi-au propus şi au realizat, crearea unei alternative de petrecere a timpului liber în mod educativ și activ pentru copiii participanți, prin lecţiile Lions Quest, prin jocuri, ateliere de dezvoltare a abilităților personale, sport, comunicare, lucru în echipă sau consiliere psihologică.
Feedback-ul din partea copiilor a fost pozitiv, aceştia bucurându-se de jocuri, de faptul că au învățat să lucreze în echipă, au învăţat să fie responsabili şi să se accepte reciproc.
În aceste zile a fost nevoie de mult efort fizic, psihic şi organizatoric din partea profesorilor coordonatori, însă zâmbetele copiilor şi îmbrățișările lor pline de recunoștință de la finalul taberei, ne motivează să continuăm !
Mulţumim tuturor profesorilor voluntari Lions, membrilor Clubului Lions Suceava si sponsorilor care au făcut posibilă desfăşurarea taberei Lions Quest!
Delimiter
Delimiter