Seminar CIV

Istoric – Seminarul nr. 104 – Șura Mică
  • În timp ce mediul extern devine din ce în ce mai puțin controlabil și mai puțin adaptabil la eforturile individuale, oamenii au nevoie din ce în ce mai mare de adaptabilitate, flexibilitate și capacitate de management personal. Elevii au nevoie de cunoştinţe, abilităţi şi atitudini care să îi ajute să gestioneze propriile stări emoţionale şi să aibă relaţii funcţionale cu alte persoane, în general și în contextul actual. Competențele sociale și emoționale sunt esențiale pentru elevi, întrucât oferă fundamentul pentru învățare sigură și pozitivă, sprijinind astfel capacitatea acestora de a face față unor situații de criză, dar și de a avea succes la școală, în carieră și în viață.
  • Succesul programului Lions Quest este asigurat de utilizarea metodelor şi a procedeelor pedagogice moderne: • Abordarea euristică, introspecția, reflecția, discuția, discuția-dialog, discuția panel, dezbaterea, dezbaterea în masă, formarea în grup, exercițiul, brainstorming-ul, învățarea prin descoperire, modelarea, ciorchinele, organizatorul grafic etc. • Tehnica ART: A – Ascultați-l pe cel care vorbește; R – Recunoașteți punctul de vedere al vorbitorului; T – Trebuie să vă faceți timp pentru întrebări și comentarii. • Tehnica REZOLV pentru gestionarea neînțelegerilor și a conflictelor: R – Recunoașteți și numiți problema imediat ce apare; E – Extindeți discuția și la alte puncte de vedere; Z – Ziceți (spuneți) împreună toate soluțiile posibile; O – Opuneți-vă soluțiilor inacceptabile pentru cineva implicat; L – Lămuriți și evaluați soluțiile rămase; V – Validați soluția acceptabilă pentru toți. • Tehnica STOP pentru gestionarea situațiilor de hărțuire: S – Siguranța pe primul loc; T – Transmiteți unui adult semnalul de situație de hărțuire; O – Oferiți alternative persoanei hărțuite; P – Promiteți să fiți un exemplu de stopare a hărțuirii.
  • Curriculumul Lions Quest propune cinci capitole tematice de bază, care vizează competenţele de bază ale învăţării socio-emoţionale: o comunitate a învăţării pozitive, dezvoltare personală, dezvoltare socială, sănătatea şi prevenţia, poziţia de lider şi serviciul în folosul comunităţii.
  • Seminarul Lions Quest – Abilităţi pentru Dezvoltare (pentru profesorii care predau în învăţământul primar) a avut loc in judeţul Sibiu, la Scoala Gimnaziala din localitatea Sura Mica, în perioada 9-11 octombrie 2020, formator LQ Gabriel ILIES. La seminar au participat 20 de profesori pentru învățământul primar din localitățile Sura Mica, Ocna Sibiului, Rușcior.
  • Multumim doamnei prof. Elisabeta RAULEA – directorul Scolii Gimnaziale Sura Mica, tuturor prietenilor din Clubul Lions Sibiu Millenium, Aurora VELTAN - presedinte, Daniela MOLDOVAN - past president, pentru buna organizare a seminarului.
  • Multumim Clubului Lions Sibiu Millenium pentru organizarea exemplara a seminarului!
  • Scoala Gimnaziala Sura Mica a fost construită de la zero cu fonduri guvernamentale pe axa PNDL 2 și cu fonduri de la Consiliu Local. Astfel, în decursul unui an de zile a fost ridicată o școală cu 17 săli de clasă, bibliotecă, laboratoare de științe (fizică, chimie și biologie), laborator de informatică și sală de mese. In scoala invata 250 de elevi. Clasele sunt dotate cu table inteligente, table cu marker și videoproiectoare.
  • Data: 11 - octombrie 2020;
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter