Seminar CXXIV

Istoric – Seminarul nr. 124 – București
 • Palatul Național al Copiilor din Bucuresti a gazduit seminarul Lions Quest organizat de Agentia Nationala Antidrog și Clubul Lions Bucuresti Decan
 • În România, cluburile Lions organizează activități sau derulează proiecte, ȋn parteneriat cu Centrele Teritoriale de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, identificând obiective de acțiune comune şi angajându-se să lucreze împreună pentru a dezvolta strategii de creștere a gradului de conștientizare și de educație, privind riscurile pe care le presupune consumul de droguri ilicite și toleranța la drogurile licite (tutun și alcool) ȋn unitățile de ȋnvătământ.
 • Tinerii au nevoie de abilități de învățare socio-emoțională oferite de programul Lions Quest, pentru a preveni și / sau a întârzia consumul de alcool, tutun sau droguri.
 • Implementarea programului are rezultate pozitive asupra tinerilor, în special legate de îmbunătățirea abilităților de refuz și reducere a consumului de alcool, tutun sau droguri.
 • Programele Lions Quest, finantate de Fundatia Internationala a Cluburilor Lions, au primit calificativele „Select SEL” și „SEL Promising” de la CASEL, Colaborative for Academic, Social and Emotional Learning . Acest rating este acordat ca recunoaștere a excelenței Lions Quest în trei domenii recomandate de CASEL drept cele mai importante puncte de plecare pentru selectarea programului - Instrucțiuni SEL remarcabile, dovezi ale eficacității și dezvoltare profesională remarcabilă.
 • Lions Quest - Skills for Adolescence este listat de Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) din SUA, ca un program bazat pe dovezi, evaluat pentru calitatea cercetării și disponibilitatea pentru diseminare.
 • Agenția Națională Antidrog şi Districtul Lions 124 România şi-au asumat colaborarea privind implementarea comună și extinderea intervențiilor de prevenire a consumului de alcool, tutun sau droguri.
 • În perioada 10- 11 august a.c., la Bucureşti, a fost organizat, ȋn colaborare cu Agenția Națională Antidrog şi Clubul Lions Bucureşti Decan, seminarul Lions Quest- Abilități pentru adolescență, la care au participat 23 specialiști din Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din județele Argeș, Arad, Bacău, Caraș Severin, Dolj, Gorj, Mureș, Olt, Timiș, Vâlcea, Giurgiu, Teleorman, Brașov, Suceava, municipiul Bucureşti-sectoarele 4 și 6 și din cadrul serviciului Reducerea Cererii de Droguri din cadrul Agenției Naționale Antidrog.
 • Participanții la seminar s-au familiarizat cu noi strategii didactice oferite de programul Lions Quest, bazate pe gestionarea emoțiilor tinerilor, care să prevină consumul de alcool, tutun şi droguri.
 • Mulțumim Alina IOSEP – senior trainer Lions Quest, Andrei IONESCU – preşedintele Clubului Lions Bucureşti Decan, domnului comisar şef de poliție Cătălin - Valentin NEGOI – NIȚĂ - ȋmputernicit director al Agenției Naționale Antidrog, doamnei comisar -şef de poliție Cătălina NICULAE-coordonator prevenire în mediul școlar ANA și domnului prof. Dumitru Dumitru- directorul Palatului Național al Copiilor din Bucuresti, pentru buna organizare a seminarului.
 • Ciprian IOSEP - viceguvernatorul Districtului Lions 124 Romania a partipat la festivitatea de acordare a diplomelor şi a adresat un mesaj participanţilor la seminar. Mulțumim!
 • Data: 10 - 11 august 2021;
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter