Seminar XCIII

Istoric – Seminarul nr. 93 – Hunedoara
  • De ce profesorii solicitӑ şi participӑ cu entuziasm la seminariile Lions Quest – cel mai performant program de invatare socio emoṭionala ?
  • Dezvoltarea abilităţilor socio- emoţionale ale copiilor este importantă din următoarele motive:
  • 1. Ajută la formarea şi menţinerea relaţiilor cu ceilalţi. Interacţiunea de succes a elevului cu celelalte persoane depinde atât de abilitatea lui de a înţelege ce se întâmpla, cât şi de abilitatea de a reacţiona adecvat la aceasta. Studiile arată că interacţiunea pozitivă cu colegii de aceeaşi vârstă este un important predictor pentru sănătatea mentală la vârsta adultă, pentru starea generală de bine.(Denham&Holt, 1993, Parker&Asher, 1987, Robins & Rutter, 1990). 2. Ajuta elevii să se adapteze la mediul şcolar. Elevii care înţeleg emoţiile şi modul în care acestea sunt exprimate vor fi capabili să empatizeze cu ceilalţi colegi şi să-i sprijine. Elevii care înţeleg emoţiile celorlalţi sunt priviţi de ceilalţi ca fiind colegi mai buni şi mai distractivi, sunt capabili să utilizeze expresivitatea lor pentru a atinge scopuri sociale, să răspundă adecvat emoţiilor colegilor şi să se adapteze mai uşor la mediul şcolar. 3. Previne apariţia problemelor emoţionale şi de comportament. Problemele în dezvoltarea emoţională a copiilor pot conduce către dificultăţi de comportament, în copilaria timpurie si cea mijlocie (probleme de agresivitate, delincvenţă juvenilă, abandon şcolar etc).
  • Astӑzi s-a ȋncheiat, la Hunedoara, seminarul Lions Quest-Abilitӑti pentru Dezvoltare, la care au participat 29 de profesori pentru invatamantul primar din zona Hunedoara- Calan-Hateg.
  • Seminarul a fost organizat de catre Clubul Lions Sarmizegetusa in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Deva si Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara.
  • Mulțumim pentru sprijinul acordat, prof. Mihaela TETILEANU – directorul Casei Corpului Didactic Deva, prof. Adelina Florentina STANCULESCU – inspector pentru ȋnvătământul primar la Inspectoratul Scolar Județean Hunedoara, prof. Dorina TANASA– directorul Liceului Teoretic „Traian Lalescuˮ Hunedoara, membrilor Clubului Lions Deva Sarmizegetusa – presedinte Cornelia ILIES şi nu in ultimul rând, prof. Gabriel ILIES – consilier scolar, formator acrediat Lions Quest.
  • Data: 30 octombrie - 1 noiembrie 2019;
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter