Seminar CLIV

Istoric – Seminarul nr. 154 – Mediaș
  • Programul Lions Quest revine la Mediaş !
  • Programul Lions Quest oferă profesorilor modalităţi captivante de a forma elevilor, abilitățile și conceptele socio-emoționale. Programul este conceput pentru a ajuta copiii/tinerii să aibă mai mult succes la școală - în cele din urmă, pregătindu-i să devină adulți responsabili și productivi.
  • Profesorii formează abilităţi socio-emoţionale elevilor lor, dar abilitățile și conceptele socio-emoționale pot fi predate explicit în clasă, în același mod în care se preda matematica sau cititul.
  • În România, programul Lions Quest se desfăşoară cu succes, toate componentele acestuia fiind active Abilităţi pentru dezvoltare (învăţământ primar), Abilităţi pentru adolescenţă (învăţământ gimnazial) şi Abilităţi pentru acţiune (învăţământ liceal).
  • Fundaţia Internaţională a Cluburilor Lions (LCIF) finanţează programul Lions Quest. Până în prezent, LCIF a acordat peste 360 de granturi - peste 20 de milioane USD pentru extinderea şi dezvoltarea programului Lions Quest în întreaga lume. Programul LQ este accesibil în 40 de limbi, în peste 105 de țări de pe tot globul.
  • Membrii cluburilor Lions sunt cheia succesului și extinderii programului Lions Quest, susținând programul prin finanțare locală, coordonând formarea profesorilor, co-găzduind întâlniri cu părinții, vorbind cu tinerii și desfăşurând proiecte comune de servicii cu elevii.
  • La Mediaş, 22 de profesori au participat la seminarul Lions Quest organizat la Ṣcoala Gimnazială Nr.4, în perioada 10-12 februarie a.c. În cadrul seminarului Lions Quest, profesorii au învăţat strategii şi metode pedagogice de acţiune în sala de clasă şi în afara acesteia, care oferă o dimensiune suplimentară educației, concentrându-se pe îmbunătățirea cooperării, comunicării și luării deciziilor. Într-o lume în care inteligența emoțională este esențială pentru fericirea pe tot parcursul vieții, cariere de succes și relații mai sănătoase, învăţarea socio-emoţională oferă elevilor noştri un cadru pentru dezvoltarea acestor abilități.
  • Mulţumim domnului prof. Marius Câmpean – directorul Ṣcolii Gimnaziale Nr.4 Mediaş, prietenilor Lions din Clubul Lions Mediaş, Alinei Iosep – senior trainer acreditat Lions Quest pentru buna organizare şi desfăşurare a seminarului!
  • Perioada 10 -12 februarie 2023
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter