Seminar CL

Istoric – Seminarul nr. 150 – Cluj
  • Continuă campania Lions Quest – Antidrog în judeţul Cluj
  • Lion Gabriel ILIES – formator acreditat Lions Quest, a finalizat astăzi la Cluj Napoca, cel de-al cincilea seminar din cadrul campaniei Lions Quest – Antidrog. La seminar au participat 30 de profesori din şcolile clujene şi s-a desfasurat în perioada 4-6 noiembrie a.c., la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”, cu sprijinul Inspectoratului Ṣcolar Judeţean Cluj, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj, Districtului Lions 124 România şi Clubului Lions Cluj Napoca Genesis.
  • Programul Lions Quest este finanţat de Fundaţia Internaţională a Cluburilor Lions, Districtul Lions 124 România şi cluburile Lions.
  • Ne-am alăturat Campaniei Naţionale Antidrog pentru că şcolile și profesorii joacă un rol esențial în prevenirea consumului de droguri, pun bazele unui stil de viață sănătos și oferă copiilor și tinerilor informațiile și abilitățile necesare pentru a reuși în viață.
  • Programul Lions Quest subliniază dezvoltarea abilităților sociale și emoționale în prevenirea consumului de droguri și vizează tinerii din învăţământul preuniversitar şi pe cei care lucrează cu aceștia, în special profesorii, profesioniștii din domeniul sănătății și prevenirii și factorii de decizie politică.
  • În cadrul seminarului din cadrul campaniei Lions Quest-Antidrog am oferit profesorilor noi metode pedagogice interactive de a lucra cu elevii. Ne-am concentrat, de asemenea, pe factorii de risc și de prevenire în munca noastră cu familiile. Furnizarea de convingeri normative și abilități de viață care formează sau întăresc atitudinile și comportamentele prosociale, ajută tinerii să identifice și să gestioneze situațiile cu risc ridicat privind consumul de droguri.
  • Obiectivul campaniei noastre Lions Quest-Antidrog este de a crește rezistența tinerilor expuși riscului, de a reduce comportamentele antisociale și de a dezvolta abilități de viață, pentru a promova un stil de viață sănătos și sigur care are impact asupra educației, pentru a reduce abandonul școlar și pentru a întări legăturile dintre școli și comunitate.
  • Dezvoltarea abilităților sociale și emoționale este cea mai eficientă măsură de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, începând din clasele primare până la absolvirea liceului. În plus, o investiție în dezvoltarea abilităților sociale și emoționale crește sănătatea mentală și fizică generală, performanța școlară și, ulterior, satisfacția și succesul în muncă în rândul adulților.
  • Mulţumim pentru sprijinul acordat, prof. Marinela Marc – inspector şcolar general al Inspectoratului Ṣcolar Judeţean Cluj, prof. Amalia Gurzău – inspector şcolar, Lion Monica Marusciac – preşedinta Comisiei Antidrog a Districtului Lions 124 România, Lion Monica Delia Pop – preşedinta Clubului Lions Cluj Napoca Genesis, Sebastian Marcu - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj, membrilor Clubului Lions Cluj Napoca Genesis şi nu în ultimul rând, Lion Gabriel ILIES – formator acreditat Lions Quest !
  • prof.dr. Marin Florin ILIEṢ Directorul programului Lions Quest în România
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter