Seminar XCVIII

Istoric – Seminarul nr. 98 – Piatra Neamț
  • Calatoria Lions Quest a continuat la Piatra Neamt !
  • In urmă cu mai bine de 20 de ani, institutul CASEL, în Statele Unite ale Americii, a început să studieze sistematic impactul abilităților sociale și emoționale asupra rezultatelor academice ale elevilor. De-a lungul acestor ani, mii de cercetători, educatori, specialiști în educatie, parinti și elevi, au devenit cercetătorii, participanții, criticii și adepții acestor studii.
  • Beneficiile învățării sociale și emoționale au fost recunoscute de Banca Mondială și de Organizația pentru Dezvoltare și Cooperare Economică, fiind cele mai importante pentru generațiile viitoare.
  • Programul LIONS QUEST și-a început călătoria în 1975, în Ohio, Columbia, și a devenit cea mai importantă mișcare de tineret LIONS din lume în 2002.
  • În anul 2012, programul LIONS QUEST a ajuns în Romania. Acesta a fost primul pas către punerea în aplicare a programelor de invatare socio-emotiala ale Fundatiei Internationale a Cluburilor Lions, pe termen lung, în școlile romanesti, reducand comportamentele nesanatoase ale elevilor nostri, bullying și pot transforma școlile în medii prietenoase pentru copii.
  • LIONS QUEST sunt programe bazate pe cercetare. Ca majoritatea programelor de învățare socială și emoțională, ele sunt universale prin continut și sunt potrivite pentru mulți tineri si pentru multe culturi. Romania nu face excepție. În cei sapte ani de implementare, peste 2000 de profesori din toată Romania au participat la seminariile LQ.
  • Multumim doamnei prof. Carmen ASIMINE - directorul Scolii Gimnaziale nr. 11 Piatra Neamt, pentru initiativa de a organiza acest seminar si pentru constituirea grupului de profesori. Multumim colegilor din Clubul Lions Piatra Neamt - Mihaela ICONARIU – presedinte 2019-2020, PDG Mirela GRIGOROVICI, colegilor din Clubul Lions Iasi D - presedinte Irina ZETU, Tedi ROSCA – responsabil Lions Quest al Clubului Iasi-D, Razvan SENDREA - presedinte de regiune Lions, Camelia BOGDANICI – presedinte de zona Lions, pentru organizarea acestui seminar!
  • Data: 15-17 noiembrie 2019;
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter