Seminar CLVIII

Istoric – Seminarul nr. 158 – Suceava
 • Suceava 5-15 mai 2023
 • 200 de cadre didactice din judeţul Suceava participă la seminarii Lions Quest, în cadrul campaniei Lions Quest-Antidrog
 • În perioada 5 mai – 15 mai a.c., ȋn județul Suceava se desfăşoară campania Lions Quest – Antidrog.
 • Vor avea loc 6 seminarii Lions Quest – Abilităţi pentru acţiune, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava, Colegiul Naţional „ Alexandru Cel Bun” din Gura Humorului, Colegiul Naţional „V. Lovinescu” din Fălticeni, Liceul Teoretic „I. Luca” din Vatra Dornei, Colegiul Naţional „Stefan cel Mare” din Suceava, Colegiul Naţional „E. Hurmuzachi” din Rădăuţi. Vor participa la seminariile Lions Quest, aproximativ 200 de cadre didactice care lucrează cu elevii din clasele IX-XII.
 • Campania Lions Quest – Antidrog se desfăşoară cu sprijinul Inspectoratului Ṣcolar Judeţean Suceava, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, Districtului Lions 124 România, Clubului Lions Suceava şi Clubului Lions Rădăuţi, păstrând obiectivele şi metodele programului de ȋnvățare socio-emoțională Lions Quest.
 • Programul Lions Quest finanţat de Fundaţia Internaţională a Cluburilor Lions, Districtul Lions 124 România şi cluburile Lions, subliniază dezvoltarea abilităților sociale și emoționale în prevenirea consumului de droguri și vizează tinerii din învăţământul preuniversitar şi pe cei care lucrează cu aceștia, în special profesorii, profesioniștii din domeniul sănătății și prevenirii și factorii de decizie politică.
 • Ne-am alăturat Campaniei Naţionale Antidrog pentru că şcolile și profesorii joacă un rol esențial în prevenirea consumului de droguri, pun bazele unui stil de viață sănătos și oferă copiilor și tinerilor informațiile și abilitățile necesare pentru a reuși în viață.
 • În cadrul seminariilor din cadrul campaniei Lions Quest-Antidrog oferim profesorilor noi metode pedagogice interactive de a lucra cu elevii. Ne concentrăm, de asemenea, pe factorii de risc și de prevenire în munca noastră cu familiile. Furnizarea de convingeri normative și abilități de viață care formează sau întăresc atitudinile și comportamentele prosociale, ajută tinerii să identifice și să gestioneze situațiile cu risc ridicat privind consumul de droguri.
 • Obiectivul campaniei noastre Lions Quest-Antidrog este de a crește rezistența tinerilor expuși riscului, de a reduce comportamentele antisociale și de a dezvolta abilități de viață, pentru a promova un stil de viață sănătos și sigur care are impact asupra educației, pentru a reduce abandonul școlar și pentru a întări legăturile dintre școli și comunitate.
 • Dezvoltarea abilităților sociale și emoționale este cea mai eficientă măsură de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, începând din clasele primare până la absolvirea liceului. În plus, o investiție în dezvoltarea abilităților sociale și emoționale crește sănătatea mentală și fizică generală, performanța școlară și, ulterior, satisfacția și succesul în muncă în rândul adulților.
 • Profesorii au primit resursele pedagogice specifice ȋnvățării socio-emoționale (Ghidul programului Lions Quest, manualele profesorului pentru fiecare clasă de liceu) necesare implementării programului ȋn activitățile cu elevii. Vom organiza activități de follow-up pentru profesori şi activități didactice demonstrative cu elevii.
 • În contextul programului Lions Quest, ȋn perioada următoare, vom organiza dezbaterea Familia – partener ȋn prevenirea consumului de droguri, la care, specialişti din domeniile educației, politicilor antidrog, instituţiilor publice cât şi asociaţiilor neguvernamentale, vor identifica modalități de acțiune pentru implicarea familiei ca partener pentru protejarea tinerilor împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri. Un punct de plecare al acestor discuții vor fi datele statistice care confirmă că în prezent problema drogurilor din România, ca de altfel ȋn ȋntreaga Europă, trece printr-o fază deosebit de dinamică.
 • Districtul Lions 124 România colaboreaza cu Agenția Națională Antidrog pentru a implementa Lions Quest în ȋntreaga țară. Ca program bazat pe dovezi pentru prevenirea consumului de droguri, Lions Quest dezvoltă competențe sociale și emoționale și sprijină în familii, școli și comunități pentru a se asigura că tinerii cresc și rămân sănătoși și în siguranță până la vârsta adultă.
 • Mulţumim pentru sprijinul acordat, Inspectoratului Ṣcolar Judeţean Suceava, membrilor Clubului Lions Suceava, membrilor Clubului Lions Rădăuţi, Alin Botezatu - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava şi nu în ultimul rând, formatorilor acreditați Lion Quest- prof. Maria Pavelescu, prof. Elena Manuela David, dr. Doina Petri şi prof. Gabriel Ilieş. prof.dr. Marin Florin ILIEṢ Directorul programului Lions Quest în România
 • Perioada 5-7 mai 2023
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter