Seminar CLXIV

Istoric – Seminarul nr. 164 Izvin
  • Programul Lions Quest continuă şi în vacanţă…….
  • La Izvin, în judeţul Timiş, se desfăsoară în perioada 4-6 septembrie a.c., Tabăra Lions Quest pentru elevii Ṣcolii Gimnaziale din localitate.
  • În modelul logic agreat, formatorul Lions Quest – Gabriel Nelu ILIEṢ împreună cu profesorii care au participat la seminariile LQ, au etichetat abilitățile socio-emoţionale drept „rezultate pe termen scurt” ale taberelor, în strânsă corelaţie cu obiectivele programului Lions Quest.
  • Scopul programului Lions Quest este de a dezvolta abilitățile socio-emoționale ale copiilor și de a crea o atmosferă școlară pozitivă. Pentru a promova conținutul programului și a modela practicile de la clasă, continuăm interacţiunea cu elevii, înafara sălii de clasă, în timpul vacanţelor şcolare. În acest mod au luat naştere Taberele Lions Quest.
  • Profesorii participă la un atelier interactiv de 16 ore. Ulterior, ei duc în sala de clasă sau înafara acesteia- în tabăra LQ, tehnicile de învăţare socio-emoţionale însuşite în cadrul seminariilor.
  • Beneficiile formării continue în programul Lions Quest pentru profesori sunt bine acceptate şi afectează pozitiv percepția profesorilor despre acest program. Profesorii apreciază metoda de instruire, conținutul programului, interacţiile ulterioare cu formatorul LQ și ajutorul altor experți.
  • Tabăra Lions Quest reprezintă un mediu eficient de învățare, elevii fiind implicaţi afectiv (au prezentat interes şi entuziasm), comportamental (am remarcat o participare activă) și cognitiv (copiii au reflectat asupra unor situaţii reale sau virtuale, au făcut alegeri sănătoase privind comportamentul lor, au identificat oportunități de a contribui la viaţa comunităţii).
  • Tabăra Lions Quest de la Izvin, s-a desfăşurat exclusiv cu contribuţia financiară şi voluntară a Clubului Lions Timişoara Diamond – preşedinte Loredana Bugarski, în parteneriat cu Ṣcoala Gimnazială Izvin – director Daniela Hojda, asigurând spaţiile şi materialele necesare desfăşurării activităţilor, masa de prânz pentru participanţi, materialele didactice precum şi transportul acestora, dacă a fost cazul. Vă mulţumim tuturor !
  • Perioada 04-06 septembrie 2023
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter