Seminar XCVI

Istoric – Seminarul nr. 96 – Timișoara
  • Lions Quest la Timisoara
  • In perioada 2- 3 noiembrie, 24 de profesori de la Liceul Teoretic Special Iris din Timișoara, care lucreaza cu elevii cu deficiente de vedere, au invatat despre ……..deprinderile de a înțelege și de a gestiona emoțiile elevilor lor, de a stabili și de a atinge obiective pozitive, de a simți și de a arăta empatie față de ceilalți, de a stabili și de a menține relații pozitive și ia decizii responsabile. Si despre Lions Quest- cel mai complet si eficient program de invatare socio – emotionala din lume, elaborat de catre CASEL finantat de catre Fundatia Internationala a Cluburilor Lions
  • Impreuna, am concluzionat ca este necesar să ne gândim mai holistic la elevi, la învățare și la ecologia educației. Pur și simplu, atunci cand pregatim lectiile sau testele de evaluare la matematică, limba engleza sau lectură, suntem departe de a ne asigura că elevii noștri sunt sănătoși, siguri, angajați, provocați și susținuți în modurile care contează cel mai mult pentru „realizarea lor personală” pe termen lung.
  • Profesorii elevilor cu nevoi speciale știu că abilitățile de funcționare executivă sunt esențiale pentru succesul lor academic. Fără capacitatea de a organiza, controla impulsurile și adaptarea la schimbare, elevii vor lupta atât cu învățarea socială, cât și cu cea academică. Cercetarea indică, totuși, că este posibil să înveți explicit aceste abilități printr-o varietate de tehnici. Tehnicile de învățare social-emoțională (SEL) pot susține învățarea elevilor.
  • In cadrul seminarului Lions Quest – Abilitati pentru Adolescenta, profesorii care lucreaza cu elevii cu deficiente de vedere au invatat tehnici de înțelegere și gestionare a emoțiile elevilor, de a stabili și de a atinge obiective positive, de a simți și de a arăta empatie față de ceilalți, de a stabili și de a menține relații pozitive și a lua decizii responsabile.
  • Multumim prof. Laura BALANGEAN – directorul Liceului Teoretic Special Iris Timișoara, Clubului Lions Timisoara 4Family – presedinte Mirela NICA, Ana BUIBAS – responsabil Lions Quest, tuturor colegilor din Clubul Lions Timisoara 4Family pentru organizarea seminarului si nu in ultimul rand, Gabriel ILIES – formator acreditat Lions Quest.
  • Multumim Toma MISCA – viceguvernator 1 al Disctrictului Lions 124 Romania pentru prezenta la festivitatea de deschidere a seminarului si pentru cuvintele frumoase adresate participantilor.
  • Data: 2 - 3 noiembrie 2019;
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter