Seminar CLXVIII – CLXIX

Istoric – Seminarul nr. 168/169 – Botoșani/Dorohoi
  • Programul Lions Qest a continuat la Dorohoi și la Botoșani !
  • În perioada 2 - 3 noiembrie a.c., în cadrul Colegiului Economic ,,Octav Onicescu” Botoșani și Liceului ,,Regina Maria” Dorohoi, s-au desfășurat alte două seminarii de formare a cadrelor didactice care lucrează cu elevii din clasele IX-XII, organizate în baza parteneriatului dintre Agenția Națională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani, Asociația Cluburilor Lions District 124 România și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.
  • La cele două seminarii ,,Lions Quest - Abilități pentru acțiune”, 43 de cadre didactice s-au familiarizat cu modul în care pot utiliza strategiile şi metodele învăţării socio-emoţionale specifice programului Lions Quest, în activitatea cu elevii la clasă, în întâlnirile cu părinţii sau în cadrul proiectelor comunitare.
  • Programul Lions Quest oferă profesorilor modalităţi captivante de a forma elevilor, abilitățile și conceptele socio-emoționale fiind conceput pentru a ajuta copiii/tinerii să aibă mai mult succes la școală - în cele din urmă, pregătindu-i să devină adulți responsabili și productivi.
  • Programul „Abilități pentru acțiuneˮ implementat ȋn ȋntreaga țară de către Agenția Națională Antidrog şi Districtul Lions 124 România - oferă metode pedagogice interactive de a lucra/interacţiona cu tinerii. Furnizarea de convingeri normative și abilități de viață care formează sau întăresc atitudinile și comportamentele prosociale, ajută tinerii să identifice și să gestioneze situațiile cu risc ridicat privind consumul de droguri. Familia este partenerul şcolii şi al comunităţii în acţiunile ce urmăresc creșterea rezistenței tinerilor expuși riscului consumului de droguri, de a reduce comportamentele antisociale și de a dezvolta abilități de viață pentru a promova un stil de viață sănătos și sigur cu impact asupra educației.
  • Într-o lume în care inteligența emoțională este esențială pentru fericirea pe tot parcursul vieții, cariere de succes și relații mai sănătoase, învăţarea socio-emoţională oferă elevilor noştri un cadru pentru dezvoltarea acestor abilități.
  • Mulţumim doamnei Ana Maria BUNDUC - specialist în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani, Maria PAVELESCU şi Doina PETRI - formatori acreditaţi Lions Quest, pentru buna organizare şi desfăşurare a seminarului!
  • Perioada 2 - 3 noiembrie 2023
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter