Seminar LXIII

Istoric – Seminarul nr.63 – Carei
  • In perioada 15-17 martie a.c. – la Carei a avut loc seminarul Lions Quest - Abilitati pentru Adolescenta la Școala Gimnazială ,, Vasile Lucaciu" din Carei, organizat de catre Clubul Lions Satu Mare Somes, Casa Corpului Didactic din Satu Mare si Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Satu Mare.
  • De ce Lions Quest? Pentru ca adolescența este perioada în care se conturează personalitatea și este cel mai potrivit moment pentru a dezvolta sau întări abilitățile de viață care vor crește șansele viitorilor adulți de a avea succes în carieră și în relațiile personale. De aceea, este nevoie ca programele de dezvoltare a abilităților non-cognitive, precum programele Lions Quest, să fie incluse cât mai devreme în educația adolescenților.
  • Programul Lions Quest - Abilitati pentru Adolescenta, conștientizeaza adolescenții de resursele pe care le au la dispoziție, în ei înșiși, să facă față schimbărilor și situațiilor din viața lor, incat sa intalneasca mai repede succesul.
  • Gazda noastra, Școala Gimnazială ,, Vasile Lucaciu" din Carei, a fost la început Şcoală Civilă Maghiară de Stat care s-a transformat în anul 1919 în Gimnaziu Românesc de Stat. La 1 septembrie 1923 ia naştere Liceul ,, Vasile Lucaiu" pe frontispiciul căruia este aşezat numele marelui patriot Vasile Lucaciu ca o recunoaştere a meritelor sale în afirmarea identităţii naţionale. Începând cu anul şcolar 1929-1930 s-a înfiinţat secţia germană. Acestă instituţie de învăţământ a reprezentat o şansă pentru întreaga zonă Carei în şcolarizarea copiilor la nivel liceal şi trecerea unora spre învaţământul superior, unii dintre absolvenţi devenind personalităţi ale culturii româneşti.
  • În anul 1948, în urma Reformei Învăţamântului, procesul instructiv-educativ este reorganizat şi ia fiinţă Şcoala Medie Mixtă. La 1 septembrie 1962 Liceul ,,Vasile Lucaciu" se transformă în Şcoală Generală Nr.2 cu predare în limba română şi limba maghiară. Şcoala era încadrată cu 50 de profesori care asigurau procesul instructiv-educatic pentru 570 elevi organizaţi în 21 de clase. În 1993 prin Hotărâre ministerială şcoala primeşte din nou numele marelui patriot numindu-se Şcoala cu clasele I-VIII ,, Vasile Lucaciu" Carei, nume care onorează comunitatea.
  • Mulṭumim tuturor celor care au contribuit la buna desfӑsurare a acestui seminar ! Multumim Sinziana Cristea – director CJRAE Satu Mare, Ioan Viman – director CCD Satu Mare, conducerii scolii gazada, tuturor colegilor Lions din Satu Mare !
  • Data: 15 - 17 martie 2019;
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter