Seminar LXX

Istoric – Seminarul nr.70 – Chisinău- Republica Moldova
 • Ȋn perioada 1-2 mai a.c. a avut loc la Chisinau- Republica Moldova, seminarul Lions Quest- Abilitati pentru adolescenta, fiind găzduit de Liceul Teoretic ARISTOTEL din Chisinau.
 • La seminar au participat profesorii Liceului Teoretic Aristotel si profesorii care predau la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” si Liceul Teoretic „Da Vinci”, cu scopul de a îmbunătățirea climatului școlar și de a promova învățarea socio-emoționala la elevi/tineri, încât acestia să poată face față cu succes provocărilor lor academice și personale.
 • Importanța învățării social-emoționale în școală prin programul Lions Quest, a fost recunoscută la scară globală de organizațiile internaționale majore si institutiile de cercetare pedagogica, precum OCDE, UNESCO, CASEL, care au inițiative active privind promovarea dezvoltarii sociale și emoționale a elevilor, profesorilor și comunităților.
 • „Programul Lions Quest are scopul de a promova învățarea activa, dezvoltarea abilităților socio-emoționale la copii și tineri, precum și a competențelor cu caracter de integrare. Cadrele didactice au fost instruite eficient, prin diverse strategii interactive și vor putea utiliza eficient materialele primate, la orele academice, dar și în activitățile extracurriculare.
 • De asemenea, copiii/tinerii vor fi implicați în calitate de parteneri ai cadrelor didactice în elaborarea, dar și în implementarea proiectelor educaționale. Participanții la seminarul organizat la Liceul Teoretic Republican ”Aristotel” din Chișinău au rămas placut surprinși de modalitatea interactivă de organizare a activitatilor de către Gabriella Claudia Rosin - formator acreditat TOT LQ.
 • Manifestăm recunoștință profundă organizatorilor seminarului, Radu CRISTEA - Guvernatorul Districtului Lions 124 România și Marin Florin ILIEṢ - Directorul Programului Lions Quest in Romania, precum și tuturor persoanelor de bună credință, care au contribuit la desfășurarea evenimentului, atât din perspectiva logistică, cât și material, in conditii excelente. Cadrele didactice din Republica Moldova, prezente la seminar, au demonstrat interes pentru activitatile cluburilor Lions și intenționează crearea unui Club Lions la Chisinau. (Dr. Pavel CERBUṢCA - directorul LTR „Aristotel”, Chișinău, R. Moldova)
 • „Participanții la seminarul Lions Quest – Abilitati pentru Adolescenta, cadre didactice din mai multe licee din Chisinau, au înțeles că metodele de invatare socio-emotionale nu pot fi implementate fara relaționare, comunicare, lucrul in echipa. Ceea ce am invatat în cadrul seminarului, vom implementa, în mod sigur, în cadrul orelor de limba și literatura română, geografie, istorie, matematică etc. În susținerea și promovarea unui climat școlar pozitiv sunt necesare aptitudini pentru dezvoltare, pentru adolescență, pentru viata descrise si implementate stiintific cu ajutorul programului Lions Quest. Poate că afirmația scriitorului Marin Preda „Tinerețea vs. adolescența e o trufie, rareori o valoare” își are înțelesul, dar mai ales locul în actualitate. Nu contestăm. Tocmai despre rezistența adolescenței în fața factorilor nocivi din societate vom mai scrie, urmând să aplicăm cu desăvârșire cunoștințele pe care ni le-a oferit seminarul Lions Quest. (prof. Silvia STRĂTILĂ, Chișinău, Liceul „V. Alecsandri”)
 • Multumim Pavel CERBUSCA – directorul Liceului Teoretic „Aristotel”, Daniela VACARCIUC – directorul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, Iurie CRISTEA – directorul adjunct al Liceului Teoretic „Da Vinci” din Chisinau, pentru sprijinul acordat !
 • Multumim Pavel CERBUSCA – directorul Liceului Teoretic „Aristotel”, Daniela VACARCIUC – directorul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, Iurie CRISTEA – directorul adjunct al Liceului Teoretic „Da Vinci” din Chisinau, pentru sprijinul acordat !
 • Multumim Gabriella Claudia ROSIN – formator acreditat TOT Lions Quest !
 • Seminarul a fost finantat in totalitate de care Districtul Lions 124 Romania. Au fost prezenti la seminar Radu CRISTEA – Guvernatorul Districtului 124 Romania, PDG Istvan DAVID - Area Leader Global Service Team 4C, Romel GUTU – trezorierul Districtului 124 Romania, Marin Florin ILIES – Directorul Programului Lions Quest in Romania, Olimpiu COCIAN – LC Bistrita, Cornelia Lucia ILIES – LC Deva Sarmizegetusa.
 • Data: 1 -2 mai 2019;
Delimiter
Alte seminarii Lions Quest
Delimiter